Annonce
Læserbrev

Dansk Folkeparti og den nye køreplan

Annonce

Læserbrev: Efter et erkendt nederlag ved valget i år har ledelsen i Dansk Folkeparti lagt hovedet i blød og haft møder med sit bagland for at finde den fællesnævner, der skal bære partiet ind i fremtiden. Det er værd at bemærke, at det ikke var Dansk Folkepartis politik, der led nederlag, for den sejrer videre i andre partier, der har forståelse for nødvendigheden af den stramme indvandrer/flygtninge politik. Det var selve partiet, der ikke levede op til vælgernes forventninger.

Sådan er politik, og selverkendelsen er ofte den styrke, der skal til for at komme på benene igen.

Dansk Folkeparti er fortsat et stærkt parti, der repræsentere hele den jævne befolkning uanset social status eller politisk overbevisning. Kald du blot din kollega på arbejdspladsen for medarbejder, men grundlæggende er det ordet arbejder, og det viser gerne, hvad man er. Således er vi flest i Danmark, nemlig lønmodtagere, uanset om vi har fået villa, Volvo og vovse.

Det er her, at Dansk Folkeparti nu skal finde sig selv igen. Efter en tid, hvor partiet har "snublet" lidt over sine egne fødder, skal der arbejdes for at finde den fælles identitet, som Danmark tidligere var kendt for at have i hele landet, og Dansk Folkeparti er om nogen vogter over de danske værdier.

Politik er ideologi, filosofi og en del patriotisme med national følelse, uden at det skal forstås nedsættende mod andre nationer. Det er kærlighed til sit land, folk og det fælles samfund, der omgiver os til daglig. Derfor er det også vigtigt, at Dansk Folkepartis repræsentanter forstår denne sammenhæng for at kunne yde det bedste for partiet i arbejdet fremover.

Enhver, der politisk repræsentere partiet som byrådsmedlem, regionsmedlem, folketingsmedlem eller vælger og støtte, bør derfor opfordres til at være mere synlig i det offentlige rum, blandt andet med informering til vælgerne om den pågående politiske dagsorden, så man undgår, at Dansk Folkepartis politik synliggøres af mere venstreorienterede folk, der ellers virker gode til at fortælle Dansk Folkeparti, hvad Dansk Folkepartis politik er. Det er misinformation, som borgerne hører fra disse propagandister, men det er desværre synligt i den offentlige debat.

Der er fortsat god grund til at tro på Dansk Folkeparti.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Den pil peger kun et sted hen: Mod forældrene

Børn er i fokus, og det er med god grund. Et rigt samfund som det danske kan ikke leve med, at børn mistrives. Heldigvis er det sådan, at når noget går for skævt med vores velfærd, så fungerer det danske demokrati, og det skæve bliver rettet op. Og jeg er stolt af, at Viborg Kommune ved at bidrage til en tv-dokumentar fik sat gang i debatten. I Viborg Kommune er der allerede fundet millioner af kroner til flere pædagoger i daginstitutionerne. Allerede til næste år vil det kunne mærkes - forudsat da, at pengene faktisk går til lønkroner og ikke til projekter. Som borger er det en fornøjelse at opleve en investering i børn. Desværre formår vi i vores planlægning ikke at balancere udviklingen fornuftigt, men er tilbøjelig til at gå i bølgetoppe og bølgedale. Det har ikke været svært som iagttager at forudse, at grønthøsterbesparelser på de bløde områder på et tidspunkt ville ende med en form for oprør i befolkningen. Men det er jo altid de andres skyld. Nu vil jeg gerne rette skytset den modsatte vej: Mod forældrene. Og det skyldes et opråb fra Novo Nordisk-direktør, Lars Fruergaard Jørgensen, der gør opmærksom på, at verdens børn bliver federe og federe, og at de fede børn bliver en belastning frem for en gevinst. I Danmark er hvert fjerde barn overvægtig - og andelen af overvægtige børn stiger kraftigt. Hvis pilen med hensyn til bemandingen i børnehaverne peger mod "kommunen", så peger den her mod forældrene, for det er forældre - og kun dem - som har ansvaret for, hvad deres børn propper i munden, og om de lever et sundt liv i bevægelse. Som glad skatteyder, der afleverer præcis halvdelen af lønnen til fællesskabet, vil jeg forvente, at forældre tager et ansvar for, at deres uskyldige børn ikke på grund af fedme bliver en belastning for samfundet. Man kan ikke den ene dag kræve flere pædagoger og den næste være den direkte årsag til, at pengene går til bekæmpelse af sygdom, som kunne være undgået. Må jeg slutte med et citat af Lars Fruergaard Jørgensen (som lever af at behandle konsekvenser af overvægt): »Det er en tikkende bombe under vores samfund. Vi har behov for, at de her børn og unge får et godt liv og bliver aktive og bidrager til samfundet. Problemet er, at det er en meget stor udgift at behandle overvægt. Den værditilvækst, de overvægtige kunne skabe i samfundet, bliver erstattet af, at de bliver dyrere borgere for samfundet."