Læserbrev

Købmænd. Man sparer 25-øren og lader daleren rulle!

Annonce

Læserbrev: Tak til Jens Peder Østergaard fra Folkebladet og til Lars Krog uddeler i Dagli'Brugsen i Frederiks for en læseværdig artikel, hvor Lars Krog tager bladet fra munden.

Politikernes rygmarvsreaktion er til at forudse: ”Vi skal spare, og købe billigt, så vi har mere til velfærd!”

Hvor mange ansatte i det Århusfirma, der nu skal levere til institutioner i Viborg, bor og betaler skat i Viborg Kommune?

Hvor mange ansatte i butikkerne i de små butikker i landområderne bor og betaler skal i Viborg Kommune? De tal burde regnes med, når man beregner besparelser.

Hvor mange unge har fritidsjob i for eksempel Dagli'Brugsen, hvor de tjener en skilling og får sunde interesser. Det burde også med i beregningerne.

Hvor mange ældre har glæde af, at der er butikker i de mindre landsbyer? Er det ikke også en form for velfærd?

Er det ikke en form for velfærd at kunne betjene vandrer og cyklister på Hærvejen, så flere får lyst til at bruge den?

Når flere i fleksjob får arbejde lokalt, får kommunen refusion fra staten. Bør det ikke også med i beregningerne?

Jeg synes umiddelbart, at man sparer 25-øren, mens man lader daleren rulle!

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Kultur

And the Oscar goes to...

Annonce
Leder For abonnenter

Journalisternes blinde øjne

Der er noget om, at vi journalister finder vores egen verden voldsomt interessant, og at når der sker sådan noget, som at Radio 24syv lukker, så går vi amok med nye historier hver eneste dag i flere måneder. Hvorimod vi kan være fuldstændig blinde over for andre faggruppers nederlag i lignende licitations-opgør. Det har specialarbejder Rasmus Bredde skrevet et meget interessant indlæg om i dagbladet Politiken. Han skriver: "Blandt os, der er i farezonen, er erfaringen, at udlicitering enten fører til dårligere kvalitet i opgaveløsningen, pres på løn og arbejdsvilkår eller begge dele." Jeg tænker, at manden har en pointe, når han også skriver, at kommunerne bruger millioner af kroner på at lave udbudsmateriale, der bliver hyret konsulenter og jurister for at sikre, at reglerne bliver overholdt, og derefter sættes et voldsomt bureaukrati i gang for at føre kontrol. Rasmus Bredde efterlyser journalister med indsigt i arbejdsmarkedet. Igen har han en pointe. Når danskerne lægger deres annoncekroner hos Google og Facebook, og folk bruger deres tid på disse sociale medier, så betyder det desværre en udvanding af den journalistiske indsats. De store mediehuse har måske halveret antallet af journalister på 10-15 år, og der er en udvikling i retning af færre specialister og flere generalister. Redaktionerne er begyndt at måle, hvor mange digitale læsere hver enkelt journalist har på de enkelte historier. Det bliver retningsgivende for, hvad man vælger at beskæftige sig med. Historier om nedslidning og lønpres hitter ikke, kan jeg godt afsløre. Derfor er jeg bekymret for Danmark. Når folks læsning begrænses til sociale medier, og når journalister på baggrund af det, som burde være et kvalitets-alternativ, begynder at løbe efter historier, som sikrer mange klik, kan journalister i værste fald gøre sig overflødige. Vi skal bruge vores målinger positivt til at sikre flere læsere til også de nødvendige historier. Kære Rasmus Bredde, jeg synes også, der er skrevet nok om Radio 24syv. Tak for påmindelsen om, hvad der også er vores opgave.