Læserbrev

Kunst. Øster Teglgård og Lasse Winsløw og Skovgårdmuseet

Annonce

Læserbrev: Den strålende Viborg-maler Lasse Winsløw (1911 til 2006) levede på Øster Teglgård ved Søndersø. For øjeblikket sælger Lauritz.com en masse af Lasses billeder til næsten latterlige priser, også billeder fra Teglgården.

Finder man Øster Teglgård i dag, står den gamle røde hovedbygning og skuer ud over Viborg Søndersø. Men bygningen, som er de sidste rester af det gamle teglværk, er i miserabel stand. Tydeligvis passer ingen på huset, skønt det er bevaringsværdigt og en smuk teglkonstruktion.

Af respekt for maleren Winsløw kunne man sætte hovedbygningen i stand. Med understregning af Viborgs rolle som centrum for kultur og industrialisme kunne man bevare gården.

Viborgs Skovgårds museum mangler plads til sine samlinger. Man kunne istandsætte Øster Teglgård og overlade bygningen til museet. Museet ville få en fantastisk beliggenhed ud til Viborg Søndersø og understrege Viborgs kærlighed til natur, kultur og kunst.

Teglgården som landskabelig perle må ikke tværes ud af ligegyldighed og spekulation. Viborgs søbredder er parcelhus ved parcelhus. Teglgården skulle bevares som historie og fællesskab. Det må være en kommunal hjertesag.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Kultur

And the Oscar goes to...

Annonce
Leder For abonnenter

Journalisternes blinde øjne

Der er noget om, at vi journalister finder vores egen verden voldsomt interessant, og at når der sker sådan noget, som at Radio 24syv lukker, så går vi amok med nye historier hver eneste dag i flere måneder. Hvorimod vi kan være fuldstændig blinde over for andre faggruppers nederlag i lignende licitations-opgør. Det har specialarbejder Rasmus Bredde skrevet et meget interessant indlæg om i dagbladet Politiken. Han skriver: "Blandt os, der er i farezonen, er erfaringen, at udlicitering enten fører til dårligere kvalitet i opgaveløsningen, pres på løn og arbejdsvilkår eller begge dele." Jeg tænker, at manden har en pointe, når han også skriver, at kommunerne bruger millioner af kroner på at lave udbudsmateriale, der bliver hyret konsulenter og jurister for at sikre, at reglerne bliver overholdt, og derefter sættes et voldsomt bureaukrati i gang for at føre kontrol. Rasmus Bredde efterlyser journalister med indsigt i arbejdsmarkedet. Igen har han en pointe. Når danskerne lægger deres annoncekroner hos Google og Facebook, og folk bruger deres tid på disse sociale medier, så betyder det desværre en udvanding af den journalistiske indsats. De store mediehuse har måske halveret antallet af journalister på 10-15 år, og der er en udvikling i retning af færre specialister og flere generalister. Redaktionerne er begyndt at måle, hvor mange digitale læsere hver enkelt journalist har på de enkelte historier. Det bliver retningsgivende for, hvad man vælger at beskæftige sig med. Historier om nedslidning og lønpres hitter ikke, kan jeg godt afsløre. Derfor er jeg bekymret for Danmark. Når folks læsning begrænses til sociale medier, og når journalister på baggrund af det, som burde være et kvalitets-alternativ, begynder at løbe efter historier, som sikrer mange klik, kan journalister i værste fald gøre sig overflødige. Vi skal bruge vores målinger positivt til at sikre flere læsere til også de nødvendige historier. Kære Rasmus Bredde, jeg synes også, der er skrevet nok om Radio 24syv. Tak for påmindelsen om, hvad der også er vores opgave.