Annonce
Læserbrev

Religion. Det er vigtig med en kritisk holdning

Annonce

Læserbrev: Det er ikke bare forkert at kritisere religion, det skal forbydes. Det er tilbagemeldingen fra indvandrere og efterkommere. Hovedsageligt indvandrer/flygtninge fra lande med islam som religion.

Det er så trist, at ikke forstået noget som helst om vestlig kultur. Uden kritisk tilgang til religion havde vi i fortsat tilhørt den mørke katolsk kirken fra 1300-tallet..

Luther var kildekritisk, og det blev grundlaget for den lutherske kirke i Nordeuropa, men det medførte også, at den katolske kirke ændrede sig meget. Det medførte også, at kvinder og mænd blev mere lige.

Det helt grundlæggende er: Religioner der kun mundtligt er blevet overleveret i 500-600 år og først derpå nedskrevet, hvordan kan den være korrekt? For Islam: Behandling af kvinder? Kildekritik af politik, det er jo hele grundlaget for det politiske system i Europa, desværre ikke længere i Tyrkiet.

I islam-regerede lande er kildekritik af religion og politik ikke tilladt, det er vel også derfor, at disse lande ikke udvikler sig ud over hvad olieindtægterne giver mulighed for.

Der er kommet mange flygtninge/indvandrere til Danmark fra Ungarn, Vietnam, Kina, Indien etc. med en anden kultur og religion end vi har i Danmark. Religioner der er væsentlig ældre end islam, nedskrevet før islam blev skabt. Alle disse flygtninge/indvandre er i det væsentlige selverhvervende. På en eller anden måde har de fundet en form for symbiose mellem deres oprindelige kultur og den danske kultur. De har beriget den danske kultur og det danske samfund.

Hvorfor kommer så mange til Danmark fra deres islamiske hjemlande? De burde være blevet i deres fødeland for at gøre en forskel med opbygning af landene!

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Den pil peger kun et sted hen: Mod forældrene

Børn er i fokus, og det er med god grund. Et rigt samfund som det danske kan ikke leve med, at børn mistrives. Heldigvis er det sådan, at når noget går for skævt med vores velfærd, så fungerer det danske demokrati, og det skæve bliver rettet op. Og jeg er stolt af, at Viborg Kommune ved at bidrage til en tv-dokumentar fik sat gang i debatten. I Viborg Kommune er der allerede fundet millioner af kroner til flere pædagoger i daginstitutionerne. Allerede til næste år vil det kunne mærkes - forudsat da, at pengene faktisk går til lønkroner og ikke til projekter. Som borger er det en fornøjelse at opleve en investering i børn. Desværre formår vi i vores planlægning ikke at balancere udviklingen fornuftigt, men er tilbøjelig til at gå i bølgetoppe og bølgedale. Det har ikke været svært som iagttager at forudse, at grønthøsterbesparelser på de bløde områder på et tidspunkt ville ende med en form for oprør i befolkningen. Men det er jo altid de andres skyld. Nu vil jeg gerne rette skytset den modsatte vej: Mod forældrene. Og det skyldes et opråb fra Novo Nordisk-direktør, Lars Fruergaard Jørgensen, der gør opmærksom på, at verdens børn bliver federe og federe, og at de fede børn bliver en belastning frem for en gevinst. I Danmark er hvert fjerde barn overvægtig - og andelen af overvægtige børn stiger kraftigt. Hvis pilen med hensyn til bemandingen i børnehaverne peger mod "kommunen", så peger den her mod forældrene, for det er forældre - og kun dem - som har ansvaret for, hvad deres børn propper i munden, og om de lever et sundt liv i bevægelse. Som glad skatteyder, der afleverer præcis halvdelen af lønnen til fællesskabet, vil jeg forvente, at forældre tager et ansvar for, at deres uskyldige børn ikke på grund af fedme bliver en belastning for samfundet. Man kan ikke den ene dag kræve flere pædagoger og den næste være den direkte årsag til, at pengene går til bekæmpelse af sygdom, som kunne være undgået. Må jeg slutte med et citat af Lars Fruergaard Jørgensen (som lever af at behandle konsekvenser af overvægt): »Det er en tikkende bombe under vores samfund. Vi har behov for, at de her børn og unge får et godt liv og bliver aktive og bidrager til samfundet. Problemet er, at det er en meget stor udgift at behandle overvægt. Den værditilvækst, de overvægtige kunne skabe i samfundet, bliver erstattet af, at de bliver dyrere borgere for samfundet."