Annonce
Læserbrev

Videoovervågning. Hvorfor beskytte de kriminelle?

Annonce

Læserbrev: Flere nummerpladescannere og flere videokameraer som Justitsministeriet foreslår. Orson Wells' bog kommer i tankerne, og mange politikere udtrykker mistillid til forslaget.

Uskyldige mennesker bliver overvåget, men for uskyldige mennesker kan det ikke være et problem. Jeg har ikke et problem med det, det dokumenterer jo blot, at jeg ikke har gjort noget forkert.

Det eneste problem, jeg kan se, er om databaserne er sikret mod misbrug. Er de sikret mod, at de forkerte mennesker kan få adgang til oplysningerne?

Det er egentligt lidt en sjov problematik, da folk på de sociale medier lægger alle mulige oplysninger på medier, der sælger alle persondata, der lægges op.

Jeg har det fint med, at politiet kan se, hvornår jeg er kørt over f.eks. Storebæltsbroen med en hastighed på 109-110 km/t (fartholderen er rimelig præcis), når der ikke er vejearbejde.

Politiets scannere kan måske få afsløret nogle af de stjålne biler – biler med stjålne nummerplader – som banderne benytter til mord.

Politiet må også gerne se, hvor jeg har gået, det bekræfter jo blot, at jeg har opført mig ordentligt.

Hele problematikken med overvågningen kommer jo blot af, at der er personer, der ikke opfører sig ordentligt – er kriminelle – de ønsker nok ikke den foreslåede overvågning, men de skal ikke beskyttes.

Om data skal opbevares i mere end 30 døgn? Meng-sagen viser, at det måske burde være væsentlig længere, når politiet ikke har det nødvendige mandskab eller prioriterer mandskabet rigtigt.

Til politikere, der er imod, kom nu ned fra træet, de eneste, jeres modstand vil beskytte, er de kriminelle.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Den pil peger kun et sted hen: Mod forældrene

Børn er i fokus, og det er med god grund. Et rigt samfund som det danske kan ikke leve med, at børn mistrives. Heldigvis er det sådan, at når noget går for skævt med vores velfærd, så fungerer det danske demokrati, og det skæve bliver rettet op. Og jeg er stolt af, at Viborg Kommune ved at bidrage til en tv-dokumentar fik sat gang i debatten. I Viborg Kommune er der allerede fundet millioner af kroner til flere pædagoger i daginstitutionerne. Allerede til næste år vil det kunne mærkes - forudsat da, at pengene faktisk går til lønkroner og ikke til projekter. Som borger er det en fornøjelse at opleve en investering i børn. Desværre formår vi i vores planlægning ikke at balancere udviklingen fornuftigt, men er tilbøjelig til at gå i bølgetoppe og bølgedale. Det har ikke været svært som iagttager at forudse, at grønthøsterbesparelser på de bløde områder på et tidspunkt ville ende med en form for oprør i befolkningen. Men det er jo altid de andres skyld. Nu vil jeg gerne rette skytset den modsatte vej: Mod forældrene. Og det skyldes et opråb fra Novo Nordisk-direktør, Lars Fruergaard Jørgensen, der gør opmærksom på, at verdens børn bliver federe og federe, og at de fede børn bliver en belastning frem for en gevinst. I Danmark er hvert fjerde barn overvægtig - og andelen af overvægtige børn stiger kraftigt. Hvis pilen med hensyn til bemandingen i børnehaverne peger mod "kommunen", så peger den her mod forældrene, for det er forældre - og kun dem - som har ansvaret for, hvad deres børn propper i munden, og om de lever et sundt liv i bevægelse. Som glad skatteyder, der afleverer præcis halvdelen af lønnen til fællesskabet, vil jeg forvente, at forældre tager et ansvar for, at deres uskyldige børn ikke på grund af fedme bliver en belastning for samfundet. Man kan ikke den ene dag kræve flere pædagoger og den næste være den direkte årsag til, at pengene går til bekæmpelse af sygdom, som kunne være undgået. Må jeg slutte med et citat af Lars Fruergaard Jørgensen (som lever af at behandle konsekvenser af overvægt): »Det er en tikkende bombe under vores samfund. Vi har behov for, at de her børn og unge får et godt liv og bliver aktive og bidrager til samfundet. Problemet er, at det er en meget stor udgift at behandle overvægt. Den værditilvækst, de overvægtige kunne skabe i samfundet, bliver erstattet af, at de bliver dyrere borgere for samfundet."